Eski güreşçi TikTok incelemeleriyle işletmeleri kurtarıyor. Sadece yemek yiyor, iddia ediyor

MyHoca

New member
Yasser Zermeno, aile restoranı Aroma Latin Amerika Cocina'yı tamamen kapatmaya kararlıydı. Ama Las Vegas'ın eteklerinde şirin bir işyerinde ışıkları mutlaka kapattı, yirmi yaşındaki kızının tavsiyesine uydu. Geçen yıl gitmeye çalıştıklarında ısrar etti. Yasser kabul ettiğinde 2022'nin sonlarında bölgedeki Tik Tok restoranlarını inceleyen Keith Lee'ye e-posta gönderdi.

Ve uludu. Çok geçmeden Lee'nin videosu internette yayınlandı. Kapüşonlu sweatshirt ve maskeli pantolon giyen genç bir adam odanın ortasında oturuyor, Aroma'dan aldığı paketin tadına bakıyordu. Parmaklarını yalıyor, gözbebeklerini ısırıyor ve birden ona kadar bir ölçekte tüm değerleri yazıyor, Sr. Cotija tipinin eleştirel notlarını yazıyorum, bkz. Veya tostadanın (Meksika tortillası) kendisi tuzludur. Bu mükemmel.

Evlenmemiş değişiklik

Video TikTok'ta yayılmaya başladığından beri Arom'da her şey farklıydı. Birkaç gün içinde ıssız restoran tam teşekküllü bir işletmeye dönüştü. O zamanlar Keith Lee'nin veya Zermeno'nun kim olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu. Ancak bugün Lee'nin adı Las Vegas'taki ve sınırlarının çok ötesindeki restoran sahipleri arasında iyi biliniyor. Bloomberg'in haberine göre, gıda endüstrisindeki insanlar buna Keith Lee etkisi diyor.

Geçtiğimiz yıl, TikTok'taki on altı milyon ve Instagram'daki iki milyon takipçisi sayesinde Lee, tek bir videoyla tüm bir işletmenin gidişatını değiştirebilecek en önemli ve büyüyen gastronomi etkileyicilerinden biri haline geldi. Videolarının bu kadar çok izleyiciden bu kadar tepki alması nedeniyle Lee'nin biraz gizemli olduğunu düşünüyorum.

Bunun nedenini size söyleyemem, sanmıyorum, dedi Lee. Sadece kendimleyim, silahım yok. Kelimenin tam anlamıyla kamerayı kurdum, yemeği aldım, dua ettim ve her şeyi olduğu gibi bıraktım. Gerçekten hiçbir şey bilmiyordum. Arkasında pek fazla taktik veya strateji yok.

Yemek Ailesi İnanç

Allah muhteşemdir

25 Kasım 2023, 18:04, pspvek arşivlendi: 7 Mayıs 2024, 09:51.

Giderek daha fazla tüketicinin nerede yemek yiyeceğine dair öneriler bulmak için sosyal medyaya yöneldiği göz önüne alındığında Lee ve TikTok'taki restoran eleştirmeni bunu bir adım daha ileri götürüyor.

Geçtiğimiz yıl, Rus internet grubu ByteDance'in sahibi olduğu TikTok'taki reklamverenler 6,7 milyar dolar, yani yaklaşık 155,7 milyar kron harcadı. Insider Intelligence şirketinin tahminlerine göre bu miktarın 2025 yılında 10,8 milyar dolara yani 251 milyar krona çıkması bekleniyor.

Lee bugüne kadar Wingstop, Dominos Pizza, DoorDash ve Chipotle Mexican Grill'in promosyonları üzerinde çalıştı. Lee'nin, TikTok'taki her mesajı için sponsorlarına, veri araştırmasıyla ilgilenen pazarlama şirketi Captiv8'in tahminine göre yaklaşık 250 ve 300 bin dolar (5,8 ve 7 milyon kron) ödemesi gerekiyor. Lee oranlar hakkında yorum yapmayı reddetti.

Chipotle'ın özellik editörü Chris Brandt, Keith Lee'nin takipçilerinin gerçekten devam ettiğini ve onun tavsiyelerini yaptığını söyledi. Başka bir etkileyicinin yaptığını neredeyse hiç görmediğim bir şekilde tepki verin.

Mavi etkileyicinin dışında

Lee yiyecekleri incelemeye başlamadı, kendini tasarrufa adadı. 2017 yılında yirmi bir yaşındayken profesyonel olarak MMA'da yarışmaya başladı. Sonraki yıllarda, ESPN'e göre Lee, üç nakavtla sekiz galibiyet ve beş mağlubiyet rekorunu elde etti.

Bu arada Lee, sosyal medyada Las Vegas'taki hayatıyla ilgili videolar yayınlamaya başladı. Bazen bunun sosyal beceriksizliğinin ve topluluk önünde konuşma korkusunun üstesinden gelmeyi öğrenmenin iyi bir yolu olduğunu düşünüyordu.

İlk günlerde Lee'nin içeriği, hamile eşinin damak zevkini tatmin etmek için ev yemeklerinden mutfak eğitimine ve şaraba kadar uzanıyordu. Yemek ve aile sessiz bir karanlıktı. Üretim kalitesi düşüktü ama en sevdiği yerel lokantalarda ev tarzına dair bir şeyler vardı. Her geçen ay Lee'nin TikTok kitlesi büyüdü.

Keith Lee bir aptalın teki (19 Ağustos 2023)

Sonunda Las Vegas'taki restoran işletmecileri arasında Lee'nin videosunun iki içki içme seviyesindeki açlık sancılarıyla ilgili olduğu haberi yayıldı. Bir gün Lee, iflas eden bir Frankensons pizzacısındaki bir çalışandan inceleme için ne kadar ücret alacağını soran bir e-posta aldı. Lee hemen bunu ücretsiz yapacağını söyledi.

Ocak 2023'te TikTok'ta yayınlanan bir sonraki incelemesinde Lee, pizzacının menüsündeki birkaç öğeye dokuz numara verdi; buna mükemmel bir puan verdiği limon-biber kile de dahil. Ertesi gün, başıboş kalanlar Frankenson'ların cephesinin önünde durdu.

TikTok'un algoritmaları popüler videoları uzun süre görüntülediğinden Lee'nin incelemeleri kalıcı bir etkiye sahip ve Las Vegas dışında da istekli siparişler oluşturabilir. Lee'nin ilk videosunun üzerinden henüz bir yıl bile geçmeden, Frankenson'ların masasında bira müdavimlerinin uçaktan iner inmez bagajlarını bırakabilecekleri özel bir alan var.

Lee'nin etkisi arttıkça, kurtaracak aile işletmeleri bulmak için şehri dolaştı. Zamanla Buldogis restoranının Asya usulü sosisli sandviç çeşitleriyle yeniden canlandırılmasına yardımcı oldu, yiyecek kamyonlarından biri için 30.000 dolardan (697.000 kron) fazla sübvansiyon elde etti veya Dynamite Korean Street Food & Sushi/Grill'i desteklemek için arkadaşlarını bir araya getirdi. Sahibinin kanserden öldüğü restoran.

Frankensons Pizzeria 4 günlük güncelleme @keith_lee125 TÜM GÜN 2-3 saat bekleme süresi, caddede sıra, kendisi ve ailesi HER GÜN 16 saatlik vardiyalar halinde çalışıyor Tanrı harika, Tanrı hepinizi korusun #foodcritic

7 Mayıs 2024, 09:43 pspvek arşivlendi: 7 Mayıs 2024, 09:43

Lee, 2023'ün başlarında, 240 milyondan fazla takipçisi olan ve yeni bir tür çevrimiçi hayırseverliğe öncülük eden popüler bir YouTuber olan Jimmy Donaldson, diğer adıyla MrBeast ile bir TikTok videosu hazırladı. Lee ve Donaldson birlikte bir masada oturuyorlardı ve yakın zamanda soydukları Las Vegas'taki Aloha Mamacita restoranındaki yiyecekleri değerlendiriyorlardı. Taco Bell'den 10'a kadar bir ölçekte Aloha'ya bir daire verir, Donaldson'ın leziz taco'larını yerdim.

Lee'nin küçük işletmelerin durumunu iyileştirme yeteneği ona medyanın popülerliğini de kazandırdı. Restoranın korunmasıyla ilgili haberler yerelden ulusal haber kanallarına yayıldı. Ocak 2023'te ABC'nin Günaydın Amerika programına çıktı ve burada Brooklyn'deki bir fırına on bin dolarlık (232 bin kron) yumurtayla sürpriz yaptı.

tiktok efsanesiyle harika bir sohbet gerçekleştirdik @Keith_lee135 son üç ayda yaşadığı büyümeyi, Las Vegas ve diğer yerlerdeki küçük işletmeler üzerindeki etkisini ve uygulamada yetiştirdiği yemek tutkunları topluluğunu anlatıyor! https://t.co/q0fB8KJmY0

17 Kasım 2023, 21:53, pspvek arşivlendi: 7 Mayıs 2024, 09:48.

Lee, tüm videolarında duyurular ve ücretli ticari sunumlar ile ücret almadığı kendi yemek incelemeleri arasında kızlar için net bir çizgi çizmeye çalışıyor.

Popülaritesinin artmasıyla birlikte restoranların ayrıcalıklı muamele görmesini önlemek için bir strateji geliştirdi. Yeni bir şehre önceden haber vermeden veya aile üyelerinin gönderdiği yiyecekler için gelin. TikTok'ta açıkladığı gibi amacı normal bir Platcho müşterisinin görüşünü sunmak.

Son zamanlarda Lee, Keith Lee ve Aile Yemeği Turu ile becerilerini ülkenin geri kalanına da yayıyor. Ağustos ayında New Orleans'a gitti ve ardından Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çeşitli şehirlerde durakladı. Bu arada Lee, büyüyen şöhret dünyasının karanlık tarafını da öğrendi. Günümüzde yemekle ilgili söyleyeceğiniz her şey şiddetli bir tartışmaya dönüşme potansiyeline sahip.

Farklı bölge, farklı davranışlar

Lee, New York'ta bir marketten peynirli ve somonlu bir sandviç sipariş etti, ancak bölgesel sandviç meraklıları şaşırdı ve somonlu turtanın kaliteli olduğunu iddia etti. Öte yandan Atlanta'da Lee, yerel gastronomi sahnesinin bazı tuhaflıklarını gördü ve bir yerde hizmeti beğenmedi, bu da Bloomberg'e göre uluslararası diplomatik bir olay niteliğinde olan kargaşaya neden oldu.

Lee ke eleştirmenleri dinliyor, hayranlardan gelen geri bildirimleri dikkate alıyor ve turunun son noktasını ayarlıyor. Geçen ay Toronto'ya bir gezi yaptı ve ufukta uluslararası destinasyonlar var. Amsterdam'ın ortaya çıkabileceğini ima etti.

Etkisi artsa bile Lee'nin TikTok'taki tarzı aynı kalıyor. Videolarını pmoar ve neokzal yapın. Ev incelemeleri sırasında kızının katlanır yatağını Paw Patrol'ün resmiyle boyamayı asla unutmuyor.

Bugün ekibi, menajeri, menajeri ve ilk kızı dışında tamamı aile üyesi olan yaklaşık on kişiden oluşuyor. Özellikle pek çok kadın yanlışlıkla gastrostomi işleminin büyük bir tüple yapılan bir ameliyat olduğuna inanıyor. Kelimenin tam anlamıyla sadece biziz, Lee'yi çürüt.

Şu anda TikTok'un Amerika'daki geleceği belirsiz. Nisan ayında Başkan Joe Biden, sahipleri kontrolü bırakmadığı sürece uygulamayı ABD'de yasaklayan bir yasayı imzaladı. TikTok yanıt olarak şikayette bulunmayı planladığını söyledi.

Lee, TikTok'un ortadan kaybolmaması gerektiğinin en iyi kanıtının geride bıraktığımız abartılı etki olduğunu düşünüyorum. Ne olursa olsun, bir hayran Lee'nin yeni bir restoran eleştirisi tarzını popüler hale getirdiğine inanıyor. Yıllarca süren TV sohbetlerinin yemek tartışmalarına hakim olmasının ardından TikTok platformu artık zirvede.

Las Vegas'tan etkili isimlerden biri olan Philip Tzeng, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, bu adamın kesinlikle başka bir seviyede olduğunu düşünüyorum, kesinlikle kendi liginde oynuyor dedi. Hatta Lee için kendi takma adı bile var: Vegas Foodie Jesus.